Labdaszedő négylábúak a teniszpályákon

A tenisz az egyik legnépszerűbb sportág világszerte, ami nem is csoda, hiszen a tehetséges játékosok sora, a rengeteg kapcsolodó rendezvény mind-mind népszerűsíti a sportágat. A teniszbajnokságok egy részén, már évek óta futnak jótékonysági programok is, amelyek növelik a nézettséget is, a jó cselekedetek hirdetése mellett.
Labdaszedő kutyák a sao paulo-i Brasil Openen

A tenisz az egyik legnépszerűbb sportág világszerte, ami nem is csoda, hiszen a tehetséges játékosok sora, a rengeteg kapcsolódó rendezvény mind-mind népszerűsíti a sportágat. A teniszbajnokságok egy részén, már évek óta futnak jótékonysági programok is, amelyek növelik a nézettséget is, a jó cselekedetek hirdetése mellett. A teniszmérkőzésekre legtöbb esetben fogadni is érdemes, hiszen ennél a sportnál az esélyek is magasabbak, mert elég csupán jól ismerni a játékszabályokat és a játékosok sportolási mentalitását. A Globusbet.com oldala pontosan ehhez mérten kínál lehetőségeket, így a sport szerelmesei a szerencsejáték kedvüket is ki tudják élni a kedvenc mérkőzéseik alatt.

Egyre inkább népszerűbb az, hogy a teniszversenyeken a gyerekek helyett betanított kutyák segítik a játékosok munkáját. A labdaszedő négylábúak határozottan élvezik is a feladataikat, főleg a nagyobb testű, apportírozó fajták. Az ötletet, már számos rendezvényen bevezették, így nem is volt kétség, hogy ezt a programot folytatni fogják a jövőben is.

Kutyák szedték a labdákat, például a Champions Tennis gálaversenyen is, ahol 3 kis szőrös állat volt a fókuszban a játékosok mellett. A kutyák Canine Partners névre hallgató jótékonysági szervezettől érkeztek és a Bahrami, Ferrero, Leconte és Penrnfors játékok során voltak jelen, mint aktív segítők.

A szervezet idomárai azt is elmesélték, hogy hogyan is zajlott a kutyák kiképzése, mert bár mindegyik négylábú profi nevelésben részesült és rendszeresen kisegítik a fogyatékkal élő embereket, a teniszlabda után való futkosás nem volt beépítve egyik állat tanmenetébe sem. A kezdetek elég nehezen mentek, nyilatkozta az egyik tréner, de néhány napos gyakorlás már igen hamar meghozta a várt eredményeket. Első körben a szokásos tárgyakkal próbálkoztak, amiket amúgy is, alkalmanként felvesznek és a kiadott parancs alapján a célszemélynek adnak. Ezután következtek a teniszlabdák, amiket, egy bérelt teniszpályán

Az állatok élvezték a nyílt megmérettetést és örömmel álltak be a sorba és figyelték a pályáról lepattanó labdák sorozatát. Hasonló kutyás kisegítés a sao paulo-i Brasil Open keretein belül jött létre, ahol szintén több kutya is beállt a népszerű teniszjátékosok mellé labdaszedőnek. A két eset között az a különbség, hogy míg a Champions Tennis bajnokságon már eleve betanított állatokkal dolgoztak, addig a Brasil Open-en az átlagos, utcai kutyák kapták a figyelmet.

Az esemény szervezői ezzel a húzással arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a kóbor, befogadott vagy akár az utcán élő négylábúak is képesek a taníthatóságra és teljes értékű családtagként részt tudnak venni a hétköznapokban is. A kutyák, az elmúlt 3 évben remekül beváltották a hozzájuk fűzött reményeket és a rengeteg pozitív visszacsatolás révén a kutyás kampány folytatódni is fog a jövőben is. Bár éles meccsen nem szerepeltek még az állatok, de a rendezvény elődöntőin és a döntők bemelegítő edzésein bizony kivették a maguk részét ők is.

A segítő kutyákat végül be is fogadták a 2016-os bajnokság után, az egyiket például Serena Williamsről nevezték el tisztelet gyanánt - jegyzi az Unilad oldala. A 2018-as rendezvényen 6 újabb, idősebb kutyát vittek a teniszmérkőzésre, név szerint Cindyt, Nandat, Pretinhat, Miat, Arletet és Ovelhat, akiket ki is öltöztettek, hogy még csábítóbbak legyenek a leendő gazdik szemében.

A kampány mellé a Premier Pet kisállat-élelmiszeripari vállalat is csatlakozott, akik szintén szívügyüknek tartják a kóbor állatok otthonra találását. A vállalat marketing és stratégiai tervezéseinek az igazgatója, Madelena Spinazzola elmondta, hogy bár nehéz sorsú kutyákkal dolgoznak együtt, nem szeretnék, hogy ez a jövőbeli sorsukat is megbélyegezze az állatoknak. Be akarják bizonyítani, hogy ugyanúgy tudnak szeretni ők is, ha nem jobban, mint a normális körülmények között felnővő társaik. A szervezők azt remélik, hogy hamarosan Wimbledonba is eljut a kampányuk a labdaszedő kutyákkal együtt.

Kapcsolódó cikkek

Papagáj a koronatanú egy gyilkossági ügyben

Papagáj, mint koronatanú?

Papagáj volt a szemtanú egy gyilkossági ügyben.

Labdaszedő kutyák a sao paulo-i Brasil Openen

Labdaszedő négylábúak a teniszpályákon

Kutyák szedik a labdákat egyes teniszmérkőzéseken.

Hihetetlen állati szokások

Furcsa állati szokások, amik már szinte hihetetlennek tűnnek

Az állatvilágban is történnek néha olyan dolgok, amikről nehéz elhinni, hogy valódiak. Pedig de mennyire, hogy azok!