Saját magának termeli majd meg a hidrogént a japán okosváros

Saját hidrogénjét termelheti meg, ebből láthatja el majd a lakosságát a japán okosváros, Woven City. A hidrogén-töltőállomás néhány éven belül megkezdheti a működését.
Saját magának termeli majd meg a hidrogént a japán okosváros

Jelenleg is fejlesztés alatt áll a Woven City nevű intelligens város Japánban, Susono területén.

A város lakosságának energiaigényeit nagyrészt hidrogén láthatja majd el, annak az erőműnek köszönhetően, amely az Eneos Corporation és a Toyota Motor Corporation együttműködése nyomán létesülhet.

Az Eneos hidrogéntöltő állomás még Woven City 2024-2025 közötti megnyitása előtt megkezdheti a működését. Célja a lakosság ellátása mellett az üzemanyagcellás elektromos járművek töltése is Woven City-ben és környékén, megvalósítva ezzel a szén-dioxid-semleges társadalom modelljét.

Maga a város 2 ezer lakosnak és kutatónak adhat otthont, akik számos technológiát tesztelnek és fejlesztenek majd. A szén-dioxid-semlegesség mellett cél az is, hogy a világ legbiztonságosabb mobilitású városa legyen.

A Fudzsi-hegy tövében található japán intelligens város fejlesztési munkálatai tavaly kezdődtek meg. Woven City-ben három közlekedési szint fog megjelenni és összefonódni a földfelszínen: egy az automata járművek, egy másik a gyalogosok, egy harmadik pedig a hagyományos járművek számára.

Woven City még mindig a tervezési szakaszban van: egyelőre a művészek makettjein láthatjuk, ahogyan gyalogosok sétálnak a fákkal szegélyezett utcákon és zöldterületeken az alkalmi járműveikkel.

A várost egyfajta élő laboratóriumként használva tesztelik és fejlesztik majd itt az új technológiákat, különösen a szoftvereket, valamint azok hardverrel való integrációját.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Hidrogénnel működő repülőt fejleszt az AirBus

Hidrogénnel működő repülőt fejleszt az AirBus

A környezetkímélő repülő először 2035-ben szállhat fel.

A fák, a faültetés 7 előnye - A fák hatással vannak ránk, emberekre is

A fák, a faültetés 7 előnye

A fák nem csak széppé varázsolják a környezetünket, de nagyon sok pozitív hatással is rendelkeznek. A cikkben ezeket a pozitív hatásokat sorakoztatjuk fel.

6 mód a környezetbarát utazáshoz - az utazásunk is lehet környezetbarát

6 mód a környezetbarát utazáshoz

A környezetbarát utazás egyik módja, ha minél kevesebbet utazunk repülőgéppel. A cikkből kiderül, hogy mit tehetünk még annak érdekében, hogy az utazásunk környezetbarát legyen.