A Föld órája - Kapcsolj ki egy órára!

A WWF akciója, a Föld órája 2006 óta hívja fel a figyelmet a fenntartható életmód, a természet megóvásának és a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára.
A Föld órája 2024 - Kapcsolj ki egy órára! - tábor 2024 - nyári tábor 2024 - gyerektábor 2024

Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén is számíthatsz arra, hogy március 27-én minden, magára valamit is adó portálon találkozni fogsz a figyelmeztetéssel, miszerint 20:30 és 21:30 között jól teszed, ha lekapcsold otthon a világítást. Nemcsak a saját, de az egész emberiség érdekében.

Ne mindössze 3600 másodpercen át legyen fontos a jövő!

A koronavírus-járvány miatt tavaly a WWF-kezdeményezéshez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is számíthatunk arra, hogy 60 percre lekapcsolják a városok díszkivilágítását – remek módja ez a figyelemfelkeltésnek, mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az éghajlatváltozás mértékét.

Felpiszkált a téma?

Jó hír, hogy a környezettudatosság fejleszthető. Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztatnak a bolygónk és tetteink következményeinek összefüggései, akkor el kell jönnöd a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusára. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban többek között a zöld táborban, illetve az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a WWF által kínált témákkal foglalkozó szekciókban vehetsz részt.

Zöld tábor Kecskeméten

A PEOPLE TEAM 21. éve szervezi nyári táborait; júliusban és augusztusban várják a fiatalokat kecskeméti helyszínünkön. Fenti témáink ízelítőként szolgálnak, a tíz témacsomagon belül ugyanis húsz-harminc téma köré szerveződnek a táborok, amelyek között a WWF topikjai is megtalálhatók. Itt lehet rá jelentkezni. Gyere, és mondd el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt környezetünkön – kis lépésekkel is el lehet jutni a fenntarthatóbb életvitelhez.

Kapcsolódó cikkek

Nyaralás során is óvjuk - 7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz – a bolygónkat.

7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz

Amikor nyaralunk, akkor is fokozottan ügyelnünk kell a bolygónkra, a környezetünkre. A cikkben 7 tippet is adunk, hogyan valósítsd ezt meg.