Milyen fenyővel járunk a legjobban karácsonykor?

Az év végéhez közeledve elkerülhetetlen, hogy beszerezzük kedvenc örökzöld fánkat. A fenyők piacán azonban óriási a kínálat, így jól jön egy kis útmutatás, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket. Lássuk, melyik fajta illik leginkább a nappalinkba!
Milyen fenyővel járunk a legjobban karácsonykor?

Nordmann fenyő

Erős, masszív fenyőfajta, régóta a legnépszerűbb karácsonyi kedvenc. A levelei puhák, és legalább egy héten át kitartanak. Jól észrevehetőek vörösesbarna tobozai, amelyek sötét tüskéi alatt világosabbak rejlenek. Ez a természet trükkje, hogy a pollent a magokhoz vezesse.

Vörös lucfenyő

Barna, hosszúkás tobozairól is felismerhetjük ezt az általában jó áron kapható fenyőfajtát, amelyet érdemes röviddel az ünnep előtt hazavinni, hiszen tűleveleit hamar elhullajtja.

Nemesfenyő

Kékeszöld, néha ezüstösen fénylik, éppen ezért nevét az eleganciájáról kapta. Az amerikából származó növény robusztus méretű, és a meleg nappaliban is csak mintegy négy hét elteltével szabadul meg a “ruhájától”. Nem olyan vaskos, mint a nordmann fenyő. A legfeltűnőbbek rajta a zöldesbarna, néha vörös tobozok.

Kék lucfenyő

Méretes ágaival és kékes árnyalatával ez a fa igazi szépség. Kiválóan alkalmas arra, hogy bőségesen megpakoljuk díszekkel, míg a levelei két héten át pompáznak a nappaliban.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

A tálak és poharak gyakran mást is tartalmaznak a növényi anyagokon kívül, intenek a szakértők.

Teremtsünk egészséges környezetet - Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól – a gyermekünknek.

Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól

A környezeti ártalmaktól mi, szülők is megóvhatjuk a gyermekeinket. Legalábbis, sokat tehetünk annak érdekében, hogy a gyermek minél egészségesebb környezetben nevelkedjen.

Az étkezés is lehet - 7 tipp a környezetbarát étkezéshez – környezetbarát.

7 tipp a környezetbarát étkezéshez

7 tipp a környezetbarát étkezéshez