Öt tipp, hogyan lehet a te otthonod is fenntarthatóbb

A fenntartható otthon megteremtése abszolút érthető vágy, aminek a kivitelezése lényegesen egyszerűbb annál, mint azt a legtöbben gondolják. Ugyanis elképesztő összegeket felemésztő beruházások helyett a maradéktalanul funkcionális technológiák preferálása az igazán nyerő ötlet.
Öt tipp, hogyan lehet a te otthonod is fenntarthatóbb

1. Energiatakarékosság mindenekfelett

Míg az utóbbi években főleg környezetvédelmi törekvésként szerepelt az energiafelhasználás optimalizálása, addig mára pénztárcakímélő iránnyá vált. Amivel érdemes élni! Nemcsak a spórolás adta logikus előnyök miatt, hanem a hatékonyság fokozásának érdekében. Az elektromos fűtés ugyanis modern, innovatív, gazdaságos és tényleges melegséget biztosító fűtéstechnológiai megoldás, aminek a fenntartása nem okozhat nehézséget. Ráadásul a közbenjárásával a különböző helyiségek hőmérséklete könnyedén szabályozható, ezáltal újfent megvalósulhat a nap, mint nap használt energiamennyiség mérséklése.

2. Megéri felújításra költeni?

Nagyon is! Bár első pillantásra jócskán kiadással és áldozatokkal jár, de a haszna nemcsak rövid távon térülhet meg, mégpedig sokszorosan. Maradva a padlófűtésnél, a technológia alkalmazásával esztétikai előnyök is bezsebelhetőek. A bútorok szabadon rendezgethetőek, miközben sehol sem rontják a látványt a különböző, elrejthetetlen csövek.

3. Élettani pozitívumok és funkcionalitás – egyben

Az infra fűtőpanel a hagyományos fűtési variációktól eltérően nem a levegőt, hanem a tárgyakat, testeket, falakat melegíti fel. De ez még nem minden, lévén vonzerejét az infrasugaraknak köszönheti, amik nem, hogy nem ártalmasak, vagy károsak, hanem kifejezetten jót tesznek az emberi szervezetnek. A praktikusság így hozható közös nevezőre az egészségmegőrzéssel. Azért ez vitathatatlanul jól hangzik!

4. Hőmérséklet-szabályozás

A tél közeledtével célszerű a helyiségek hőmérsékletét meghatározni, mégpedig egyesével. Nyilván ehhez elengedhetetlen egy, sokoldalúan paraméterezhető fűtésrendszer. A gyerek- és fürdőszobában abszolút elvárható a 20-24 Celsius-fok, de a konyhában és hálószobában bőven elegendő a 18 fok.

5. Tudatosság

A tudatosan átgondolt részletek, illetve az élhetőbb jövő építése a jelenben sem marad következmények nélkül!

Kapcsolódó cikkek

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Zöld otthon az IKEA segítségével. Svájc 2050-re klímasemleges lesz.

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

A tálak és poharak gyakran mást is tartalmaznak a növényi anyagokon kívül, intenek a szakértők.

Szuperhős szobanövény az aloe vera

Aloe vera: a szuperhős szobanövény

Csodaszer, gyógyír minden bajra. A halhatatlanság növénye, amiért sokan rajonganak, míg mások úgy vélik, semmire sem jó, és még csúnya is.