Kutyák, akik jól érzik magukat a lakásban

A legtöbb ember szereti a kutyákat, és igényli is a társaságukat. Nagyon sokan azonban panellakásban laknak, így azt gondolják, nekik nem lehet kutyusuk, hiszen az udvarra való, szüksége van a mozgásra. Ez igaz is, viszont mégis tudunk említeni néhány olyan fajtát, ami alkalmas arra, hogy lakásban lakjon a gazdijával, természetesen a megfelelő mennyiségű szabadban való mozgás igényével.
Kutyafajták, amik lakásban is tarthatóak

A kutyák lételeme a mozgás, tehát akkor érdemes háziállatként választani, ha tudjuk számára biztosítani a megfelelő mennyiségű mozgást. Ez a kertes házakban a legelőnyösebb, azonban ma már egyes lakások is megfelelő méretűek ahhoz, hogy sokat tudjon mozogni a kutyus, ilyenkor viszont a gazdinak fontos feladata, hogy renderesen sétáltassa kedvencét.

A lakásban való kutyatartást sokan ellenzik, viszont megfelelő mozgással egy kis testű állat, ott is jól érezheti magát.

Ez tehát fontos, hogy panelban ne nagytestű kutyát tartsunk, hiszen ez semelyik félnek sem előnyös.

Hoztunk viszont pár kisméretű kutyust, ami ideális lehet egy nagyobb lakásban való tartáshoz:

Yorkshire terrier

Boston terrier

Chihuahua

Francia buldog

Pincsi

Máltai selyemkutya

Ők mindannyian pici méretű kutyák, viszont mielőtt beszereznénk egyiküket, nagyon fontos kellőképpen tájékozódni, hogy mik is az igényeik, hogyan kell őket nevelni, és egyáltalán melyek a fontos dolgok a kutyatartásnál. Ebben az esetben a legbiztosabb, ha állatorvost, vagy állattal foglalkozó bármilyen szakembert keresünk fel a kérdéseinkkel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Megölik az utódjaikat

Gyilkosság az anyaméhben

A majmok nagyon kegyetlenek tudnak lenni.

Dogscooting - amikor a kutya húzza a gazdát

Dogscooting - amikor a kutya húzza a gazdát

Egy juhászkutya, aki szívesen száll rollerre.

Honnan tudják a költöző madarak, hová repüljenek?

Honnan tudják a költöző madarak, hová repüljenek?

Még arra is rájöttek, mikor éri meg itthon maradni.