Energiatárolás - Kiút az energiaválságból?

Az energiaválság, illetve az ebből adódóan égig szökő árak az utóbbi hónapok legforróbb témáinak számítanak – éppúgy a háztartások vagy az érintett iparági szereplők, mint a világpolitikai döntéshozók körében.
Energiatárolás - Kiút az energiaválságból?

Kevés időszerűbb kérdés van tehát napirenden, mint a megoldást biztosító alternatív energiaforrások tárolásának lehetősége. Ahhoz, hogy ez a költségbarát lehetőség kellő hatékonysággal működhessen, széles körben hozzáférhetőnek kellene lennie. Ennek megvalósítási módjairól, lehetőségeiről és a jövőbeli fejlődési irányairól esik szó az Eger-szépasszonyvölgyben rendezett kétnapos konferencián, amely fókuszába tehát a napelemes energiatermelés és a napelemmel megtermelt villamos energia tárolása került.

A Power Charge Energiatárolás Konferencia célja, hogy a releváns szakmai előadások segítsenek az új kihívásokkal szembeni első lépések közös megtételében. Olyan kulcsfontosságú kérdésekről esik szó a rendezvény előadásainak keretein belül, amik a lakosság körében és üzleti életben egyaránt nagy jelentőséggel bírnak. Az ellátási láncokat is fenyegető válság miatt a villamosenergia-termelők, a naperőmű-üzemeltetők, az erősáramú telepítők és kivitelezők, a napelemes cégek szakemberei, a napelem-telepítők, az elektromosautó-töltő üzemeltetők, a villamosenergia-tárolási lehetőség iránt érdeklődő KKV tulajdonosok és vezetők, valamint a villamosmérnökök egyaránt érintettek, érdekeltek egy megvalósítható megoldás megtalálásban.

A konferencia közönsége a szakmai résztvevők előadásaiban hallhat a villamosenergia-tárolásról, de a kapcsolódó környezetvédelmi, fenntarthatósági tudnivalókról is, valamint az EU-s direktívák, a vonatkozó támogatások is manifesztálódnak a szakmai szövegekben. A meglepetés programokkal tűzdelt rendezvényen nem csak elméleti szinten jelennek meg az akkumulátoros energiatárolók, hanem az elektromos autókhoz kötődően egy termékbemutató során is, ahol egyéb intelligens eszközök is felsorakoznak majd.

###

Power Charge Energiatárolás Konferencia 2022

AZ ENERGIATÁROLÁS JÖVŐJE

2022. november 23-24.

Hotel Villa Völgy – Eger

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Hogyan neveljünk húsevő növényt?

Hogyan neveljünk húsevő növényt?

Mit esznek a növények? Semmit – mondanák legtöbben. Azonban léteznek húsevő növények, amelyek étlapján a rovarok szerepelnek. Hogyan jutnak hozzá?

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

Edények bambuszból? Nem a legjobb megoldás!

A tálak és poharak gyakran mást is tartalmaznak a növényi anyagokon kívül, intenek a szakértők.