Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól

A modern technológia és a környezetszennyezés egyik következménye, hogy egyre több gyermek válik érzékennyé és tartja fontosnak a környezet megóvását és védelmét. A szülőknek nem csak a környezet védelme a fontos, nem csak a bolygónk megóvását, hanem a gyermekük egészségét és lelki egészségét is szem előtt kell tartania. A gyerekfejlődés korai szakaszaiban a környezeti toxikus anyagoknak való kitettség visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet. A felnőttektől eltérően a gyerekek lehet, hogy nincsenek tisztában a kockázatokkal és nem tudnak döntéseket hozni az egészségük védelme érdekében. A cikkben 5 tippet mutatunk be, amelyek segítenek a gyermekünket megvédeni néhány környezeti ártalomtól.
Teremtsünk egészséges környezetet - Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól – a gyermekünknek.

A hálószobában ne legyenek elektronikus eszközök

Az éjszaki alvás, a nyugodt, pihentető alvás, nem csak a felnőtteknek, a gyerekeknek is rendkívül fontos. Éppen ezért minden zavaró tényezőt, minden olyan elektronikai eszközt távolítsunk el a gyerek szobájából, amely megzavarhatja a nyugodt éjszakai pihenését. Ilyenek a számítógépek, a televíziók, a táblagépek és a mobiltelefonok. Amennyiben ezeket az eszközöket bekapcsolva hagyjuk a gyerek közelében, biztos, hogy nem fog nyugodtan aludni, hiszen ezek az elektronikai eszközök kék fényt bocsátanak ki, amelyek megzavarják a cirkadián ritmust és elnyomják a melatonin termelődést, amely a jó alváshoz szükséges hormon.

Ne adjunk a gyereknek feldolgozott élelmiszereket

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor korlátozása sokat segít abban, hogy a gyermeket környezettudatosan és egészségesen neveljük. A szerves, növényi eredetű táplálék az egész test működésére pozitívan hat. Legfőképpen az emésztést támogatja meg, a bélrendszer működését segíti, ami kulcsfontosságú, hiszen az immunrendszer mintegy 90 százaléka a bélrendszerben található.

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor, gyulladást generál a szervezetben, ami pedig allergiára hajlamost, talán ez az oka annak, hogy manapság annyi gyermek allergiás.

Szűrjük az ivóvizet

A csapvízben lehetnek olyan anyagok, mint például a fluorid, amely kedvezőtlen hatást gyakorol a gyermek egészségére. A vízben nehézfémek is találhatók, amelyek pedig az endokrin rendszert károsítják. Ma már remek vízszűrő berendezéseket lehet kapni, így mindenképpen érdemes egybe beruházni.

Ne vegyünk mikrohullámú sütőt

A mikrohullámú sütő torzítja az étel molekuláris szerkezetét és ez negatív hatást gyakorol a gyermek egyébként is sérülékeny immunrendszerére.

Menjünk a gyerekkel a természetbe

Sétáljunk sokat a gyermekünkkel a szabadban, mivel a sok séta, a sok szabadtéri játék és maga a természet közelsége, alapvető szerepet játszik a gyermek egészségének és jólétének megteremtésében.

Kapcsolódó cikkek

Az otthonunk is lehet - 6 dolog, amit megtehetsz, hogy zöldebb otthonban élj – fenntartható.

6 dolog, amit megtehetsz, hogy zöldebb otthonban élj

Azzal is védhetjük és óvhatjuk a környezetünket, ha fenntartható otthont teremtünk magunknak. Mutatjuk is, hogyan!

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Zöld otthon az IKEA segítségével. Svájc 2050-re klímasemleges lesz.

Hogyan neveljünk húsevő növényt?

Hogyan neveljünk húsevő növényt?

Mit esznek a növények? Semmit – mondanák legtöbben. Azonban léteznek húsevő növények, amelyek étlapján a rovarok szerepelnek. Hogyan jutnak hozzá?