Hőszigetelő műanyag ablak? Ezek a legfontosabb tulajdonságai!

A hőszigetelés nagyszerűen hangzik, mondhatni olyan érv, ami ütőkártya is egyben. De azon túl, hogy hangzatos és nagyjából persze érthető, hogy mit takar, valójában mit jelent? Hogyan nyilvánul meg a mindennapokban? Mert tulajdonképpen ez itt a lényeg, hogy milyen módon tapasztalhatóak meg nap, mint nap azok az előnyök, amiket a hőszigetelés garantál?!
Hőszigetelő műanyag ablak? Ezek a legfontosabb tulajdonságai!

Viszlát, téli zimankó?

Igen! Ezzel érdemes kezdeni, hiszen a téli hideg párkányon kívül tartása nem csupán egyetlen szempontból pozitív fejlemény. Egyrészt itt van az a logikus következmény, ami tényleg bőrön érzékelhető, hogy a négy fal között végre olyan közeg teremthető meg, ahol a meleg nem illan el órák leforgása alatt. Vagyis nem megy hiába a fűtés. Ennek természetesen a fordítottja is igaz, azaz nyáron a hűvös levegő ajándéka könnyedén megőrizhető és párkányon belül tartható. A hőszigetelés ugyanis azt jelenti, hogy a több rétegből álló VEKA ablak, aminek ráadásul a tokozása is speciális, nem engedi ki- és beáramolni szabadon a levegőt. Ennek megfelelően a helyiségben elért hőmérséklet könnyedén megtartható. A hőszabályozás teljesen új élménye élhető át ilyen formában.

Másrészt mindezzel szoros összefüggésben az energiafogyasztás mértéke is jelentősen csökkenhet. Vagyis most, amikor a rezsi nagyságának kérdése úgyis aktuális, komoly anyagi haszon érhető el azáltal, hogy sokkal kevesebb fűtés szükséges az optimális hőkörnyezet megteremtéséhez. Ez pedig mindennek tetejében nem csupán egyéni érdek, hanem globális érvényű pozitívum, mert a mérséklődő energiafelhasználás az ökológiai lábnyom zsugorodásához vezethet!

Kinek célszerű cseréltetésben gondolkodni?

Mindenkinek, akinek a nyílászárója már kellően elavult és a fenti pozitívumok egyikét sem garantálja. A műanyag ablak Budapest lakosainak egyik legkeresettebb nyílászáró típusa, ami nem meglepő. Ez az a fajta, ami a legtöbb előnyös tulajdonsággal rendelkezik, és ami ár-érték arányban kimagaslóan teljesít. Szóval még a beruházás pillanatában is borítékolható a takarékosság, a további alkalmazás biztosította pénztárcabarát fejleményekről nem is beszélve!

Kapcsolódó cikkek

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Zöld otthon az IKEA segítségével. Svájc 2050-re klímasemleges lesz.

Szuperhős szobanövény az aloe vera

Aloe vera: a szuperhős szobanövény

Csodaszer, gyógyír minden bajra. A halhatatlanság növénye, amiért sokan rajonganak, míg mások úgy vélik, semmire sem jó, és még csúnya is.

Az otthonunk is lehet - 6 dolog, amit megtehetsz, hogy zöldebb otthonban élj – fenntartható.

6 dolog, amit megtehetsz, hogy zöldebb otthonban élj

Azzal is védhetjük és óvhatjuk a környezetünket, ha fenntartható otthont teremtünk magunknak. Mutatjuk is, hogyan!