7 tipp a környezetbarát születésnap megszervezéséhez

A környezettudatos emberek ma már arra is ügyelnek, hogy egy – egy partit, vagy születésnapi bulit környezetbarát módon szervezzenek meg. De mégis hogyan lehet megszervezni a gyerek szülinapi partiját környezetbarát módon? Ehhez adunk tippeket a cikkben.
7 tipp a környezetbarát születésnap megszervezéséhez - a születésnapi parti is lehet környezetbarát

Használj környezetbarát dekorációkat

Lufik és egyéb kiegészítők helyett, készíts te magad születésnapi dekorációkat újrahasznosított vagy újrafelhasználható anyagokból. A születésnapi kalapok és transzparensek nagyszerűen elkészíthetők régi kartondobozokból, ruhaanyagokból, de még papírokból is.

Ne használj eldobható termékeket

Az eldobható evőeszközöket, vagy poharakat, tányérokat sem szabad olyan személynek használni, aki környezetbarát születésnapot tervez. Ha mindenképpen eldobható dolgokat szeretnél, akkor használj olyanokat, amelyek könnyen lebomlanak és a komposztba is bele lehet azokat tenni, mert így valóban elmondhatod, hogy újrahasznosított terméket használtál és nem szennyezted fölöslegesen a környezetedet.

Szelektálj

A szelektív hulladékgyűjtés nem csak bizonyos napokon, hanem mindennap fontos, hiszen ezeket a hulladékokat újra felhasználják, újrahasznosítják, ezért a partin is legyen külön szemetes a papír, a műanyag, az üveg és a fémtermékeknek. Habár ha környezettudatos vagy, akkor műanyagot nem használsz egyáltalán, még a születésnapi partin sem.

Szórakoztató játékok otthoni anyagokból

Minden felnőtt és gyermek várja, hogy az adott születésnapon, milyen szórakoztató játékkal lehet játszani. Ahogy a születésnapi parti kellékeket is el tudod készíteni újrahasznosított anyagokból, így ezeket a játékokat is el lehet készíteni olyan anyagokból, amelyek otthon is fellelhetők.

Készítsd el otthon a tortát és a süteményeket

A környezettudatos és környezetbarát életmód része az is, hogy saját kezűleg készítjük el az ételeinket. Miért ne készíthetnél te magad tortát a gyermeked szülinapjára? Az otthon készített sütemény a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a pazarlást.

Meghívókat online módon is küldhetünk

Ahelyett, hogy drága papírokra nyomtatnád a meghívókat és minden vendégnek ily módon küldenéd el, küldd el azokat a közösségi oldalakon keresztül. Ezzel a papírpazarlást kerülöd el.

Ne kérj ajándékokat

Ez furcsa és meglepő lehet, de a sok ajándék közül a gyerekek gyakran csak párat, vagy egyet sem használnak. A gyerekkel is meg lehet beszélni, hogy ne az ajándékainak, hanem egy élménynek, a kis pajtásainak, a barátainak örüljön. Amennyiben a gyermekünket környezetbarát szellemben neveljük, úgy meg fogja érteni.

Kapcsolódó cikkek

Szuperhős szobanövény az aloe vera

Aloe vera: a szuperhős szobanövény

Csodaszer, gyógyír minden bajra. A halhatatlanság növénye, amiért sokan rajonganak, míg mások úgy vélik, semmire sem jó, és még csúnya is.

Teremtsünk egészséges környezetet - Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól – a gyermekünknek.

Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól

A környezeti ártalmaktól mi, szülők is megóvhatjuk a gyermekeinket. Legalábbis, sokat tehetünk annak érdekében, hogy a gyermek minél egészségesebb környezetben nevelkedjen.