4 zöld módszer, hogy pénzt takaríts meg

A megtakarítás mindenkinek fontos. Akkor is, ha jól keres, és bármilyen bizarrul hangzik, akkor is, ha kevesebb a jövedelme. A spórolással kevesebbet költünk és ezzel kevesebb olyan holmit fogunk vásárolni, amire valójában nincs is szükségünk. Amennyiben kevesebbet vásárolunk, kevesebbet is pazarolunk és ezekkel a megszorításokkal a bolygó értékes erőforrásait is óvjuk. A cikkben olyan zöld módszereket mutatunk be, amely módszerekkel nagyon sokat tehetünk félre éves szinten. Ezek a praktikák bárki számára könnyedén megvalósíthatók és elérhetők, így mindenképpen próbáld ki azokat.
Sokat spórolhatunk - 4 zöld módszer, hogy pénzt takaríts meg – ha ésszerű döntéseket hozunk.

A munkahelyre is vihetsz teát és kávét

Kiszámoltad már éves szinten mennyi pénzt költesz a munkahelyeden teára vagy kávéra? Sokkal gazdaságosabb, ha otthon elkészíted a napi adagodat és egy termoszból kortyolgatod azt a nap folyamán. Csak ülj le és számold ki, hogy mennyibe kerül a munkahelyi büfében, vagy a munkahelyedhez közeli kávé elfogyasztása éves szinten és mennyi pénzt takaríthatsz meg, ha otthon készíted el a napi feketédet. Meg fogsz döbbenni a kiszámolt összegek láttán.

Le tudsz mondani a sok ruháról?

Az emberek ruhára is sokat költenek. Attól, hogy új évet írunk, vagy új évszakba léptünk, nem feltétlenül kell új ruhákat vásárolni. Nagyon sokan csak egy – két alkalommal hordanak egy-egy ruhát, aztán elsüllyesztik azokat a szekrény mélyére. Miért ne lehetne garázsvásárt tartani, vagy a nem használt ruháinkat elajándékozni? Sajnos, még a jó és használható ruhadarabokat is a szemetesbe dobják, pedig nagyon sok a rászoruló. Ha neked is sok, már nem használt ruhád gyűlt össze, mosd és vasald ki azokat és vidd el egy karitatív szervezetnek, vagy a közeli családsegítőbe. Hidd el, sok embernek okozol majd ezzel örömet.

Energiatakarékosság

Ha nem vásárolunk feleslegesen élelmiszert és ruhákat, sokat spórolhatunk. Otthonunkban még azzal is csökkenthetjük a költségeket, ha az energiával is gazdaságosan bánunk. Az otthoni energiafogyasztás ésszerű felhasználásával is több pénz maradhat a pénztárcánkban. Alkalmazd a korszerű technológiás eszközöket és az energiatakarékos berendezéséket. Ma már csak ilyen mosógépet, hűtőgépet és egyéb háztartási eszközt lehet megvásárolni, hiszen a cél közös. Csökkenteni azokat a terheléseket, amivel a bolygónkat veszélyeztetjük.

Készítsd te magad az ételeidet

Kiszámoltad, hogy mennyit költesz a munkahelyi büfében, vagy a munkahelyedhez közeli vendéglőben, gyorsétteremben? Sok pénzt spórolhatsz meg azzal is, ha rendszeresen főzöl és ezeket az ételeket fogyasztod el ebédre a munkahelyeden. Nem mellesleg így a táplálkozásod is sokkal egészségesebb lesz és még azt is tudni fogod, hogy mit tartalmaz egy-egy étel.

Kapcsolódó cikkek

6 mód a környezetbarát utazáshoz - az utazásunk is lehet környezetbarát

6 mód a környezetbarát utazáshoz

A környezetbarát utazás egyik módja, ha minél kevesebbet utazunk repülőgéppel. A cikkből kiderül, hogy mit tehetünk még annak érdekében, hogy az utazásunk környezetbarát legyen.

Az év állatkerti állata a krokodil

Az év állatkerti állata a krokodil

Talán a legnagyobb probléma a szegény krokik imidzse, ezért nem helyeződik mentésükre elég figyelem. Pedig még környezetvédelmi feladataik is vannak!

A fák, a faültetés 7 előnye - A fák hatással vannak ránk, emberekre is

A fák, a faültetés 7 előnye

A fák nem csak széppé varázsolják a környezetünket, de nagyon sok pozitív hatással is rendelkeznek. A cikkben ezeket a pozitív hatásokat sorakoztatjuk fel.